Fenntarthatóság

Elkötelezettek vagyunk a fenntartható fejlődés mellett

Környezetvédelem

A Z Elektronika felelősségének érzi, hogy a környezet védelme érdekében megtegyen minden lehetséges lépést. Ennek részenként, 2020. novemberében kiépítettük és bevezettük az ISO 14001 szabvány szerinti Környezetirányítási rendszerünket, melyet 2021. tavaszán sikerrel tanúsíttattunk. A Környezetírányítási rendszer kívánalmainak megfelelően felmértük a környezeti kockázatokat, majd intézkedéseket hoztunk, hogy csökkentettsük a károsanyag kibocsájtást és az energiafogyasztást. Tudatosan kezeljük a hulladékot és környezetbarát szempontok alapján optimalizáltuk minden munkafolyamatunkat.

Urbanizáció

Az egyre inkább urbanizált világban olyan termékek állnak használatban, melyek előállítása, felhasználása és ártalmatlanítása ökológiai lábnyomot hagy. Ennek csökkentése érekében a Z Elektronikánál prioritásként kezeljük a tartós, minőségi és hosszú életciklusú termékek gyártását. Lehetőségeinkhez mérten figyelünk a termelés során képződő hulladék mennyiségének korlátok közé szorítására. A keletkező hulladékot szelektáljuk, tömörítjük és bálázzuk, majd gondoskodunk annak szabályos ártalmatlanításáról illetve újrahasznosításáról, melyben partnerünk a Biokom Nonpofit Kft.

Klíma

A Z Elektronika elkötelezett az éghajlatváltozás elleni fellépés mellett. A szervezet célja, hogy az épületegységek energiaszükségleteit illetve a gyártási folyamatok energiaellátását teljes egészében megújuló energiák felhasználásával lássuk el. A fenttarthatóság jegyében különös figyelmet fordítunk telephelyünk energiahatékonysági intézkedéseire, melyet fejlesztéseink során fokozatosan korszerűsítünk.

Egészség

A Z Elektronika elkötelezett amellett, hogy megóvja az embereket és a környezetet a károktól. A társaság arra törekszik, hogy elkerülje a munkahelyi baleseteket. Minden esetben tartjuk magunkat az Európai Uniós követelményekhez, illetve az RoHS vegyi anyagokra vonatkozó szabályzathoz. Dolgozóink évenkénti orvosi alkalmassági vizsgálaton vesznek részt.

Felelősségvállalás

A társadalmi felelősségvállalási irányelveinkben vezetésünk elismeri az emberi jogokat, az esélyegyenlőséget, a tisztességes munkakörülményeket és betartja a munkahelyi egészségvédelemmel és biztonsággal kapcsolatos előírásokat. Vállalati kultúránkat igyekszünk dolgozóink érdekeit előtérbe helyezve alakítani. A társadalmi felelősségvállalás jegyében csökkent munkaképességűek számára is biztosítunk munkavégzést, e mellett aktívan támogatunk sportegyesületeket.

Fejlődés

A fenttarthatóság részeként tartjuk számon a folyamatos fejlődést és előretekintést. Részt veszünk a jövő generációjának képzésében, mely érdekében elérhető a Pécsi Tudományegyetemen általunk oktatott Ipari méréstechnika kurzusunk. Közép- és felsőfokú duális képzőhely vagyunk. A diákoknak lehetőséget biztosítunk szakami gyakorlat elvégzésére, e mellett nyitottak vagyunk a frissdiplomás és pályakezdő munkatársak irányába is. Figyelmet fordítunk dolgozóink fejlesztésére, melyet egyénre szabottan, illetve mentor program keretében teszünk lehetővé. Munkalehetőségeinkről bővebb információ található a karrier oldalon.


Forduljon hozzánk bizalommal!