Cégtörténtet

A Z Elektronika Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő elektronikaipari vállalkozása.

1997

A jelenlegi cég jogelődje 1997-ben alapult meg "Zákány Elektronikai Kft" néven. Kezdetben kifejezetten felvonóipari termékek fejlesztésére és gyártására specializálódott a tevékenység.

2007

2007-ben a cég tulajdonosi szerkezete átalakult, ezzel a meglévő felvonóipari partnereken túl az elektronikai ipar új területei felé nyitott a cég. Ekkor indult el a növekedés új partnerekkel történő együttműködéseknek köszönhetően.

2008

A folyamatok gépesítésével növekedett a gyártási volumen. Az első nagyobb beruházásoknak köszönhetően elindult az SMT-gyártás.

2010

Az egyik első nagy siker volt, mikor a Z Elektronika 2010-ben elnyerte "Az év felvonója" díjat.

2011

A megrendelők bizalmának köszönhetően további kapacitásnövelést történt és a munkafolyamatok automata berendezésekkel kerültek támogatásra. Az igények és tapasztalatok alapján elkezdődött a gyártásmenedzsment rendszer fejlesztése.

2012 - 2015

A géppark rendszeres megújítása kiemelten fontos volt minden évben. Lezajlott a vállalati szervezet továbbfejlesztése, mely még nagyobb hangsúlyt helyezett a minőségirányításra és a vevői kapcsolatok kezelésére.

2016-2018

A fejlesztéseknek köszönhetően megnövekedő kapacitással egy időben a cég a tömeggyártás felé mozdult el. A minőségbiztosítás lehetőséget adott a nagyobb megrendelők kiszolgálására is. A porfólió is szélesedett, így már termékfejlesztést, tesztberendezés-építést, mechanikai tervezést, gyártást és mérnöki tanácsadást is biztosított a vevőknek.

2019 -2020

A megnövekvő megrendeléseknek köszönhetően a cég saját tulajdonú telephelyre költözött. A termelési mennyiség növelése mellett minőségi modernizációk is kezdeményezésre kerültek. Kifejlesztésre került egy saját termelést támogató automatizált rendszer. Új korszerű hullámforrasztó berendezés üzembe helyezése, és bevezettük az EMC méréshez használt új műszert, illetve megtörtént informatikai rendszerünk külső hitelesítő általi akkreditációja.

2021

Bevezetésre került az ISO 14001:2015 környezetirányítási rendszerünk. Megkezdtük a Magyar Multi Program keretében létre jövő új épületegység megvalósítását. Új háromtengelyes CNC megmunkálóközpontot telepítettünk. Bemutatásra került a Z Elektronika kft. és Tomelilla kft. által közösen fejlesztett IntelliNozzle mezőgazdasági innováció.

2022

A Z Elektronika kft. 2022-ben ünnepli 25. évfordulóját, mely egybe esik az új épületegységünk átadásával, így idén is eseményekkel teli az év. Növekedett a gyártási terület, új raktártér, további irodák és szociális terek kerültek átadásra, mely lehetővé teszi a magasabb szintű értékteremtést az ügyfelek, az alkalmazottak és a térség szereplői számára.

Jövőképünk

Keressük az újabb kihívásokat.

A folyamatos fejlődést tartjuk szem előtt, melyhez kapcsolódóan létszámbeli és technológiai bővítéseket végzünk. Terveink között szerepel, hogy hazai és európai szinten is megbízható elektronikaipari szolgáltatóként kerüljünk előtérbe.

A Z Elektronika története, Dallos László, alapító, ügyvezető igazgató beszámolójával

Összes videó megtekintése.

Forduljon hozzánk bizalommal!