Szélkakas: egy újabb közös innováció az AGROmashEXPON – Videó

2024. február 06. fejlesztés

Az Agroinform AgRobot Show-ja, a februári PREGA konferencia előzeteseként, amolyan ízelítő gyanánt mutatja be a robotika legújabb fejlesztéseit – jelen esetben a Szélkakast. 

Pénteken robotok lepték el a Fórum színpadot, ugyanis az AGROmashEXPO egyik legnépszerűbb közönségprogramja jelentkezett újra az Agroinform.hu szervezésében. Az AgRobot Show a februári PREGA konferencia egyik előzeteseként a robotika legújabb, kézzelfogható fejlesztéseit mutatta be.

Az agráriumban uralkodó tendenciák egyértelműen a digitális megoldásoknak kedveznek, amelyek egyre olcsóbbakká válnak – fogalmazott Bolyki Bence, a szervező Agroinform portálvezetője.

A kiállításon az Agroinform több programmal is megtalálható volt. Itt mutatkozott be a Tomelilla és aZ Elektronika Kft. egyik közös fejlesztése, a Szélkakas is. A fejlesztés az elsodródással kapcsolatos kérdésre igyekszik választ adni. Borsiczky István, a Tomelilla Kft. ügyvezetője videóval szemléltette az általuk fejlesztett eszköz előnyeit.

A „Szélkakas” egy újabb koncepció, mely segít megfelelni az EU Green Deal 2030 követelményrendszerének.

„Szélkakas” a permetezőn – Tomelilla Agrotechnika Kft.

Önjáró permetezőgépekre, vagy traktorra kapcsolt szántóföldi permetezőgépekre szerelhető, ISOBUS rendszerű, permetlé-elsodródást szabályozó berendezést fejlesztett ki a vállalkozás, mellyel elkerülhető a felesleges, vagy éppen hiányos permetezés. A Z Elektronikánál dolgozó fejlesztők segítik Istvánt abban, hogy az ötlet technikailag megvalósítható legyen, így történik hogy olyan dolgok is megszületnek amiket egyik fél sem tartott elképzelhetőnek korábban.

Forduljon hozzánk bizalommal!